Op Stoomtramavontuur in de Voorjaarsvakantie

22-02-2016

Deze voorjaarsvakantie maakt de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een nieuwe ontdekkingsreis. Ga mee Op Stoomtramavontuur. Jong en oud ontdekken alles over de stoomtram op het nieuwe museumterrein van de stoomtram in Hoorn en maken aansluitend een korte rit met de stoomtram naar Wognum. Een unieke kans om bijvoorbeeld zelf het kolenvuur te stoken op een stoomlocomotief! 

 

Stoken, verkleden en reizen
Op Stoomtramavontuur is een speurtocht langs alles en iedereen die stoomtrams zo spannend maken. Een avontuur waarbij de handen uit de mouwen worden gestoken! Hoogtepunt is natuurlijk het kijkje op de stoomlocomotief. Hier moeten de kolen worden gestookt en veranderd water in stoom. Vervolgens laden ware ontdekkingsreizigers de goederen in de tram en kan de post in het postrijtuig worden gesorteerd. Wie nog energie over heeft kan onder begeleiding van de seinhuiswachter een wissel of sein bedienen. Op het station kunnen de jongste bezoekers zich verkleden zoals Ot en Sien honderd jaar geleden op reis gingen, voordat de reis met de stoomtram begint.

Aan het eind van het Stoomtramavontuur is er voor alle ijverige speurders een traktatie.

 

Op Stoomtramavontuur gaan kan dagelijks vanaf zaterdag 27 februari tot en met zondag 6 maart. Het avontuur begint om 10.00, 12.00 en 14.00. Het avontuur op het tramstation in Hoorn en de aansluitende rit naar Wognum duurt circa twee uur. Meer informatie: www.stoomtram.nl/stoomtramavontuur (http://www.stoomtram.nl/stoomtramavontuur)

Stook zelf het kolenvuur Stook zelf het kolenvuur
Verkleed je als Ot of Sien Verkleed je als Ot of Sien