Cursus Yoga op de stoel en weerbaarheidstraining

19-02-2016

Vanaf 7 maart gaat de eerste cursusperiode van het project Wmo/Diabetes in Beweging van start. U kunt meedoen aan verschillende beweeg- en ontspanningscursussen. Een cursus duurt 6 weken. De activiteiten zijn bedoeld voor mensen die gebruik maken van de Wmo, mensen met diabetes type 2 en chronisch zieken. Kunt u niet zelfstandig komen? Neem dan iemand mee.

 

De cursussen zijn ingedeeld in vijf verschillende cursusperioden. Onderstaand het aanbod van de eerste cursusperiode (7 maart tot en met 25 april 2016) en een korte omschrijving van de cursussen.

 

Maandag 13.00-14.00 uur: Yoga op de stoel, Wijkcentrum De Huesmolen.

Yoga biedt voordelen voor iedereen: het maakt niet uit of je lenig bent of sportief, of je jong bent of oud. De lessen zijn zo gemaakt dat iedereen mee kan doen: mensen die slecht ter been zijn, of in een rolstoel zitten of niet op de grond kunnen zitten.

 

Dinsdag 11.00-12.00 uur: Weerbaarheidstraining, Sportcentrum Hoorn.

De Pascal Proper Judoschool geeft weerbaarheidstraining met oefeningen uit oosterse krijgskunst gecombineerd met westerse vaardigheden. Deelnemers leren met respect voor zichzelf en voor de ander, letterlijk en figuurlijk stevig in de schoenen te staan. Het zelfvertrouwen wordt verhoogd, waardoor effectiever gereageerd wordt op vervelende, lastige en bedreigende situaties.

 

Woensdag 14.00-16.00 uur: Geschiedenis van Hoorn en Westfriesland, Wijkcentrum Kersenboogerd.

In een afwisselende cursus van 6 bijeenkomsten maakt u kennis met de geschiedenis van Hoorn en Westfriesland. Er zijn 4 lezingen, met verschillende onderwerpen. Tijdens de stadswandeling leert u de ontstaansgeschiedenis, verhalen en achtergronden kennen van het centrum van Hoorn. Ook is er een bezoek aan het Westfries Museum.

 

Vrijdag 10.30-11.30 uur: Tafeltennis, Disnierats.

Tafeltennis wordt ervaren als een bijzonder plezierige sport voor beginners. Het is mogelijk het bewegingstempo en de intensiteit zelf te bepalen. Het uitgangspunt hierbij is dat men op een gezellige en sportieve manier bezig is. Naast ontspanning en gezelligheid is tafeltennis, tot op hoge leeftijd, ook een gezonde sport.

 

Kosten

De activiteiten zijn bedoeld voor mensen die gebruik maken van de Wmo, mensen met diabetes type 2 en chronisch zieken. Dankzij de financiële inzet vanuit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en een extra bijdrage voor het project Wmo/Diabetes in Beweging vanuit de gemeente Hoorn, kunt u tegen een gereduceerd tarief sporten. U betaalt 15 of 25 euro voor één cursus van 6 weken. U krijgt een deelnemerskaart, waarmee u wekelijks aan de cursus kunt deelnemen.

 

Weekactiviteiten

Naast het cursusaanbod, zijn er ook weekactiviteiten. Als weekactiviteiten kunt u deelnemen aan fitness, sport- en beweeginstuif, zwemmen (nieuw!), kaarten maken en een spelletjesmiddag. U koopt een strippenkaart van 5 strippen voor 10 euro of 15 strippen voor 25 euro. U kunt wekelijks deelnemen aan fitness (1 strip), instuif (1 strip), zwemmen (2 strippen), kaarten maken (1 strip) of spelletjes spelen (1/4 strip).

 

Meer informatie en inschrijven

Alle informatie over het project Wmo/Diabetes in Beweging vindt u terug op www.sportopbouwwerkhoorn.nl of in het ‘Wmo/Diabetes in Beweging Programmaboekje 2016-2017’. Deze kunt u aanvragen door een e-mail te sturen naar sportopbouwwerk@hoorn.nl (mailto:sportopbouwwerk@hoorn.nl). Vergeet niet uw adresgegevens te vermelden. Inschrijven kan via www.sportopbouwwerkhoorn.nl (http://www.sportopbouwwerkhoorn.nl) of telefonisch via 0229 252200.

Instuif WMO diabetes in beweging Instuif WMO diabetes in beweging