Hoorn gastvrijer ...

ingevoerd op 28-10-2005

Hoorn moet gastvrijer worden...

Heeft u suggesties?

U kunt uw voorstellen hieronder plaatsen door op dit bericht te reageren.

Reacties
Reactie: (Daniël)
31-10-2005, 21:59
Er zijn genoeg parkeergelegenheden aan de rand van de stad,waarom dan met diezelfde auto het liefste in de winkels zelf parkeren? Zodra de auto uit de binnenstad word geweerd (en gratis toegankelijke parkeerplaatsen voor binnenstadbewoners) kan het misschien mogelijk zijn dat het centrum de functie krijgt die zij in haar naam al draagt,namelijk een centrum voor iedreeen waar het voor iedreen leuk vertoeven is zonder dat je bang hoeft te zijn door je sokken gereden te worden door een gefrustreerd zoekende autoterrorist...binnenstad autovrij!!

Reactie: (cruz)
31-10-2005, 15:20
Hoorn is zeker niet gastvrij voor automobilisten. Mevrouwtje van Weel heeft op nagenoeg perfecte wijze de hele infrastructuur in met name het centrum van Hoorn op zeep geholpen. Welke andere gemeente heeft de gastvrijheid om deze olifant in een porseleinkast op te nemen?

Reactie: (Ted)
29-10-2005, 11:57
Het zou de gemeente sieren als zij eerst eens gastvrij zou worden voor de vele bezoekers van de wekelijkse Zaterdag-markt in de binnenstad.
Daar is op Zaterdag niet door heen te komen, zo vol en druk is het.
wat is daar het probleem?
Het pad waar de mensen moeten lopen is veel te smal, dit komt o.a. door de vele rollators, boosters, en mensen met de fiets aan de hand. Ook de vele terrasjes in het wamdelgebied en de koopwaar die door de winkeliers op straat word gezet, belemmeren een plezierig bezoek aan de markt.
Dan maak je het ook nog mee dat de mensen, bekenden of vrienden tegenkomen op de markt die van de gelegenheid gebruik maken om elkaar bij te praten, in plaats van op een terrasje te gaan zitten en daar hun bijeenkomst te gaan vieren.
Op zich allemaal zaken die legitiem zijn, maar wel de doorloop van mensen belemmeren.
Mijn verzoek aan de gemeente is, wordt eerst eens gastvrij voor uw eigen regio-bevolking, en betrek de helft van de rijweg bij de markt, het is dan wel wel nodig eenrichtingsverkeer in te voeren voor de Zaterdag.
De kramen kunnen dan een stuk naar achteren geplaatst worden, en voor de marktbezoekers is het weer plezierig om naar de markt te gaan.
Ook voor de toeristen zal het dan prettiger zijn om in Hoorn te verblijven.
Gastvrijheid zonder goede faciliteiten is een onmogelijke zaak, als dit niet goed is geregeld, komt de één, en blijft de ander weg.

Ik blijf hopen, want ik ben een liefhebber van markten, en verheug me ook op een aangename omgeving voor tourisme.

Reactie: (Laurie)
28-10-2005, 23:48
Is dat niet gewoon een taak voor het VVV? En verder vind ik Hoorn eigenlijk al vol genoeg, ’s zomers kan je hier zowat over de koppen heen lopen. Bovendien zal de aanleg van een nieuwe jachthaven de nodige publiciteit geven: link > http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&archive=1&newsPg=4&news_id=29567 En als er dan toch mooie stukkies over Hoorn moeten worden geschreven dat betaald u daar gewoon voor!

Reactie: (Burger)
28-10-2005, 18:11
Ja, niet gastvrijER maar gastvrij voor mensen die het zeer vervelend vinden dat heel Hoorn eigenlijk het domijn is van hondenbezitters. Als je bijv. een persoon bent met een aangeboren hartkwaal en bang bent voor honden, dan kun je NOOIT prettig wandelen in Hoorn, door welke staat en park dan ook, en loop je zelfs gevaar dat het hart het gaat begeven als er weer ’s een (agressieve) 4 voeter op je af stormt. In ELK PARK mogen honden (deels) loslopen van de ambtenaren, maar een hondenbezitter heeft eigen regels en laat OVERAL in Hoorn de honden los lopen. Die mensen zijn bijna allen asociaal. En de gemeente Hoorn gedoogt dit asociale gedrag. Is dus niet gastvrij voor een zeer groot deel van de eigen inwoners van Hoorn. De vele klachten die binnen komen over de honden(bezitters) terreur laat de gemeente links liggen. (minachting naar deze burgers toe)

Het lijkt mij zo klaar als een klontje dat in een samenleving iedereen het recht heeft om op openbare plaatsen prettig te vertoeven en dat wetgeving (of plaatselijke verordening) de samenleving van dienst moet zijn en niet een deel van de samenleving tegen werkt. Als een groep mensen op straat race wedstrijden wil houden, dat kan niet, dat levert onnodig gevaar en ongenoegens op. Dat er bijv. in het "normale" verkeer gevaar is dat is iets, dat hoort bij de mens. Honden zijn toegeëigende, gemanipuleerde wolven, en horen eigelijk helemaal niet in woongebied voor de mens. (het lijkt zo normaal omdat er zoveel hondenbezitters zijn, maar die mensen zorgen er voor dat de instinctieve behoeftes van honden voor een zeer groot deel niet tot z’n recht komt bijv. alleen al door een hond in je huis op te sluiten. Een huis is altijd te klein voor een hond volgens ECHTE deskundigen) en losrennen in woongebied, parken en bossen voor mensen kan ook niet, dat blijkt keer op keer. (ontelbar(e) ongenoegens/angst/aanrandingen, 30.000 beten, 250 ziekenhuisopnamen en 1 dode per jaar in Ned.) Als er een groep is die het prettig vind om een hond als gezelschapsslaafje te houden dan doe je dat maar alleen als je een eigen afgesloten stuk grond hebt, of je gaat er mee naar een hondenclub. Als je vaak wilt schaatsen moet je bij een ijsbaan gaan wonen. Als je wilt auto racen moet je naar een racebaan toe zoals in Zandvoort. Als ik een tijger wil houden als "huisdier", dat gaat niet. Hond houden zonder eigen afgesloten stuk grond, gaat niet. Voor de hondenbezitters pech gehad, voor de honden een verlossing voor al het leed dat ze door de hondenbezitters wordt aangedaan. (vele onnatuurlijke aandoeningen/ pijn door manipulatie mens, afnemen van instinct enz. maar dit ter zijde)

Kortom: iedereen het recht heeft om op openbare plaatsen prettig te vertoeven.
Hoorn moet gastvrij worden voor DE VELE niet-hondenliefhebbers!