Bieb Kersenboogerd wordt eindelijk toegankelijk

ingevoerd op 27-10-2005

Het gaat dan toch gebeuren: Na jaren van praten wordt de bieb in de Kersenboogerd eindelijk echt toegankelijk voor mindervaliden. Het voorstel van het CDA om geld uit te trekken voor automatische deuren wordt door de meeste partijen gesteund.
 
Het was velen een doorn in het oog: Gehandicapten, ouderen met rollators en anderen komen de bibliotheek in de Kersenboogerd moeilijk in. De zware deuren openen namelijk niet, zoals bij de bieb in de binnenstad, automatisch. Voor mindervaliden is het dus lastig om binnen te komen.
Personeel van de bibliotheek heeft met vaste bezoekers afgesproken om dan maar aan te bellen. Een medewerk(st)er komt dan wel opendoen, of een behulpzame bezoeker houdt de deur even open. In de ogen van het CDA is dit wel erg armoedig. Een wijkvoorziening als een bibliotheek hoort toegankelijk te zijn voor iedereen.
Overigens heeft de gemeente destijds ook de automatische deuren van de bibliotheek in de Wisselstraat betaald.

“Beloofd is beloofd”
,,Beloofd is beloofd”, vindt raadslid Michiel Pijl ,,Er wordt al jaren over gepraat, maar geld kwam er niet. Het CDA is blij dat het nu wel gelukt is. Dit is zo’n concreet punt dat je gewoon moet regelen, zonder dat je daar verder ingewikkelde nota’s en plannen voor nodig hebt.”
Er komt 19.000 euro beschikbaar voor de deuren, zo heeft de raadcommissie welzijn en volksgezondheid besloten.
De bibliotheek is uiteraard blij met het geld. De bieb mag zelf bepalen wanneer de deuren worden geïnstalleerd. Het CDA hoopt dat dit zo snel mogelijk zal zijn. We hebben begrepen dat de bieb de automatische deuren mee wil nemen in het totale verbouwingsplan voor de vestiging in de Kersenboogerd. Binnenkort worden de plannen hiervoor aan de gemeente voorgelegd.

Reacties
Reactie: (fritsie)
29-10-2005, 18:27
PS. daar komt nog bij dat er in de "afgesloten" straat
(soort Berlijnse muur, maar dan niet afgesloten) ook mensen wonen die nu niet fatsoenlijk hun eigen straat in kunnen fietsen, die moeten zich nu schikken naar de antie oplossing vanuit de BW plein problematiek.

Reactie: (fritsie)
29-10-2005, 18:10
Nou, ik heb geen uitnodiging gehad of gezien hoor! (ontvang ook nooit een Wijkkrant)
Toen er bij mij in de buurt en school een verbouwing zou ondergaan, kreeg ik een uitnodiging in de bus. Zo kan het ook, hoewel je wel tijd moet hebben om er helemaal heen te gaan.
Maar is het niet het best als de ambtenaren en wie dan ook hun plannen tot in detail op een speciaal daarvoor op te richten web site zouden plaatsen zodat iedereen heel MAKKELIJK suggesties kan doen?
Dat mensen zich niet zouden hebben gemeld betekend nog niet dat het geen aanfluiting kan zijn, dan loop je weg voor een eigen bedenksel. Je had ook kunnen besluiten: dit is niet op te lossen, zo stom als dat ooit bedacht is.

Reactie: (Een bewoner van de Kersenboogerd)
29-10-2005, 17:12
De laatste tijd hoor ik van bewoners en bezoekers in de Kersenboogerd dat de herinrichting wan het winkelcentrumgebied/Betje Wolffplein geen verbeteringen heeft opgeleverd.
De grootste klacht dat steeds terugkeert is de ligging van het nieuwe fietspad en de bocht die is aangebracht. Daarnaast hoor ik regelmatig dat ouderen met een rolator of bootser niet in de Rondeelstraat kunnen komen omdat er een muurtje langs het fietspad is aangebracht.
Dit probleem is al in een vroeg stadium aan de orde gesteld in de werkgroep Veilig in de Kersenboogerd, en is destijds gevraagd daar rekening mee te houden met de ontwikkeling van de plannen, helaas is dat niet gebeurt.

Ik wil wel opmerken dat in de loop de jaren bewoners uit het betrokken woongebied herhaaldelijke keren door de werkgroep zijn uitgenodigd om hun mening te geven over de plannen. Dat dit niet gebeurt is mag je de bewoners verwijten. Het gaat daarom te ver om te zeggen dat de herinrichting van het Betje Wollfplein een aanfluiting is. Als de bewoners zich wat actiever hadden opgesteld, zag het plein er misschien wel anders uit.



Reactie: (fritsie)
27-10-2005, 18:03
Als jullie ambtenaren nu eens voortaan voor dat er iets gerealiseerd moet worden, een plan openbaar maken tot in details en het publiek oproepen om suggesties te doen zodat bijv. in dit geval er al vanaf het begin automatische deuren waren geweest omdat iemand je hierop attent maakte dan zou dat veel ergernis en geld schelen. De gemeenschap moet uiteindelijk betalen voor veel zaken. Neem nou bijvoorbeeld de afgebroken fiets route naar het Betjewolf plein. Dit is natuurlijk planologisch een stommiteit van de bovenste plank. En nu is er een anti oplossing bedacht: we sluiten gewoon vroegtijdig een hele straat af en halen de hekken bij ’t plein weg. Fietsers fietsen even de stoep op en weer af en kunnen bij ’t plein nu makkelijker het plein op fietsen. Maar toen zag deze gemeente ineens het licht!: we plaatsen een brede bloembak op de stoep ter breedte van de straat! Briljant! Nu fietsen de fietsers langer op de stoep nl. om de bloembak heen, en gaan wederom verder naar het plein en fietsen het plein op want er is geen stalling. Een surrogaat oplossing dus. Deze stommiteit is natuurlijk niet op te lossen: je neemt eerst de doorgaande route richting plein, en op het laatste moment moet je -terwijl je nog een heel kort stukje hebt te gaan- ineens een stuk omrijden rechtsom en daar hebben mensen geen zin in. En linksom langs station is helemaal geen goed idee want dan moet je achter de supermarkt om en daar ligt altijd glas op straat.
Je wilt niet naar het Aagje deken plein, niet naar het station, maar naar het Betjewolf plein! Onvoorstelbaar wat een stommiteiten en geld verspilling!!!