politieberichten

ingevoerd op 22-10-2005

Verkeerscontroles
Hoorn, donderdag 20 oktober 2005
Op donderdagavond werd tussen 20.45 en 21.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Koepoortsweg en de Spoorsingel in Hoorn. In totaal kregen 28 (brom)fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Hoorn, donderdag 20 oktober 2005
Op donderdagavond omstreeks 22.35 uur zag de politie twee personenauto’s staan wachten voor de spoorwegovergang op het Keern in Hoorn. De bestuurders stonden met elkaar te dollen. Toen de spoorbomen weer open gingen trok een van de bestuurders snel op, terwijl het geluid van een meertonige hoorn vanonder zijn motorkap kwam. Vervolgens reed hij weg met een snelheid van ongeveer 80 km per uur (maximum snelheid 50 km per uur), belde niet handsfree en droeg geen autogordel. De  21-jarige bestuurder (afkomstig uit Spanbroek) kreeg diverse bekeuringen. Bovendien werd de meertonige hoorn in beslag genomen..

Hoorn, vrijdag 21 oktober 2005
Op vrijdagmorgen werd tussen 08.00 en 08.45 uur een controle uitgevoerd bij de verkeerslichten aan het Keern en het Dampten in Hoorn. In totaal kregen 13 personen (voetgangers, (brom)fietsers en een automobilist) een bekeuring omdat zij door rood reden.

Aanhouding na huiselijk geweld
Hoorn, donderdag 20 oktober 2005
Op donderdagmiddag omstreeks 14.15 uur kreeg de politie melding dat een inwoonster van Hoorn in haar woning werd bedreigd door haar ex-man. Bij de komst van de man bij haar woning, zat de bewoonster juist te eten met een vriend. De ex-man pakte in de woning enkele messen uit de keuken en bedreigde de vrouw en haar vriend hiermee. De vriend vluchtte de straat op. De verdachte dwong de vrouw echter in haar de woning te blijven. Hij sloot de woning af en bedreigde zijn ex-vrouw met de messen. Toen de politie zich aan de voordeur meldde, mocht de vrouw de deur open doen. De verdachte, een 34-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Inbraak in winkel
Hoorn, vrijdag 21 oktober 2005
Oip vrijdagmorgen omstreeks 02.15 uur werd een inbraak ontdekt in een winkel aan het Betje Wolffplein in Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door een winkelruit te vernielen. In de winkel werd met een steen een vitrinekast vernield. Hieruit werden diverse DVD- en MP3-spelers ontvreemd.

Tasjesroof
Hoorn, vrijdag 21 oktober 2005
Op vrijdagmorgen omstreeks 10.45 uur liep een 52-jarige vrouw uit Nibbixwoud in winkelcentrum de Huesmolen in Hoorn. Zij had een tas aan haar schouder hangen. Plotseling kwam van achteren een fietser voorbij gereden. In het voorbijgaan greep hij de tas van de schouder van het slachtoffer en fietste snel weg. In de tas zaten onder anderen een portemonnee en een GSM.