Oplossing voor voortzetting lessen kinderboerderij

ingevoerd op 25-9-2005

Het college van B en W heeft extra geld ter beschikking gesteld om de natuur- en milieueducatielessen van de kinderboerderijen te kunnen continueren. Behalve de eerder toegezegde bijdrage van 13.000 euro per jaar vanaf 1 januari 2006, heeft het college besloten om ook voor dit jaar een bedrag van 13.000 euro ter beschikking te stellen. Dit geeft het toekomstige bestuur van de kinderboerderijen de financiële ruimte om per 1 oktober aanstaande de functie van medewerker natuur- en milieueducatie in te vullen.

De afgelopen jaren tot 1 september jl. was de functie medewerker natuur- en milieueducatie (NME) een gesubsidieerde baan. Met de invoering van de nieuwe Wet Werk en Bijstand heeft de raad ervoor gekozen gesubsidieerde arbeid alleen nog in te zetten als reïntegratieinstrument, dus als stap naar regulier werk. Dit betekent dat de gesubsidieerde functie slechts tijdelijk door dezelfde persoon kan worden ingevuld, en dat na afloop van het contract de medewerker op zoek moet naar een reguliere baan. Met de extra financiële injectie biedt het college van B en W het toekomstige bestuur van de kinderboerderijen de mogelijkheid om per 1 oktober aanstaande de gesubsidieerde functie van medewerker NME om te zetten naar een reguliere baan.
Per 1 januari 2006 fuseren de kinderboerderijen De Woid en De Waalrakkers en het MAK Blokweer. Het beoogde bestuur van deze nieuwe organisatie is al gestart met de verdere invulling van de functie medewerker NME.  In 2004 kregen 186 klassen van het basisonderwijs natuur- en milieueducatielessen op de kinderboerderijen De Woid en De Waalrakkers.