Speel-o-theek Mikado is verhuisd!

ingevoerd op 6-9-2005

Speel-o-theek Mikado, de speel-o-theek voor kinderen met een ontwikkelingsprobleem voor heel West-Friesland is afgelopen 9 juli verhuisd naar een mooie locatie. In het Rode Kruisgebouw te Hoorn hebben de vrijwilligers een zaal tot hun beschikking gekregen waar zij al het materiaal dat te lenen is, goed kunnen uitstallen.

Op de vorige locatie, activiteiten centrum,, de Rode luifel”, moesten bij elke uitleen alle spullen weer uit een kleine ruimte worden gehaald. Ook zware kasten moesten er worden uitgereden. Die tijd is nu voorbij.
De verhuizing is goed verlopen mede dankzij de grote inzet van de Rode Kruis vrijwilligers, leners en alle andere vrijwilligers. Ook kwamen de dozen die ter beschikking gesteld werden door Finish Box  goed van pas.
De week erna was er de eerste opening waarbij Mikado getrakteerd werd op vlaaien van Multi Vlaai. Dat smaakte prima.
Mikado bestaat al bijna 30 jaar. Destijds is de speel-o-theek in het leven geroepen om duur (zaam) materiaal te kunnen uitlenen aan kinderen met een handicap.
De speel-o-theek is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige speel-o-theek voor diverse kinderen met een bepaald probleem. Ook lenen ouderen instellingen materiaal. Verder lenen vele instellingen zoals ambulante begeleiding en fysiotherapie bij Mikado.
Ter ere van de verhuizing is er afgelopen zaterdag een openingsfeestje gevierd. Het was een gezellige drukte en er was veel belangstelling. Er was een ballonnen wedstrijd, een heus zelfgemaakt draaiorgeltje dat werd bediend door meneer van der Pol, diverse spelletjes waarmee je een prijsje kon verdienen, een clown jongleerde en er was een hele grote taart met het Mikado logo erop, verzorgd door bakkerij Otten.
Mikado is afhankelijk van giften en subsidies van gemeenten. Omdat meneer de Boer van de Boer Autobanden, in Hoorn met Mikado begaan is, heeft hij een geluiden orgel ter waarde van € 300 geschonken. Hiermee zijn de vrijwilligers natuurlijk erg blij en de leners al helemaal!
Mikado hoopt nog lang allerlei kinderen en volwassenen tot dienst te kunnen zijn. Mede door de nieuwe website van Mikado hopen de vrijwilligers ook dat Mikado meer bekend  wordt bij veel mensen. Vaak wordt door nieuwe leners nog verteld dat ze nog nooit van deze bijzondere speel-o-theek gehoord hadden. Zegt het voort !!!
Voor inlichtingen: Hr. van de Meer, 0229-217764. Adres: St. Matthijsstraat 84, te Hoorn. Website: www.speelotheekmikadohoorn.nl