Sportdraagmedailles voor heren van SV Westfriezen

ingevoerd op 5-9-2005

Op zaterdag 3 september reikte wethouder J. van Es een gemeentelijke sportdraagmedaille uit aan zowel de heer P. Schouten als de heer P. Slijkerman van voetbal- en handbalvereniging Westfriezen. Een sportdraagmedaille wordt uitgereikt als ereprijs bij diverse sport en/of culturele aangelegenheden. Ook krijgt de vereniging een cheque van 750 euro in verband met het 75-jarig jubileum.
 
Verdiensten van de heer Schouten

De heer Peter Schouten is al van jongs af aan betrokken bij de Westfriezen. In het begin als voetballer en daarna als scheidsrechter. Met een kleine onderbreking is de heer Schouten vanaf 1979 ongeveer 20 jaar voorzitter van het Seniorenbestuur geweest. Daarna werd hij algemeen voorzitter van het hoofdbestuur en in deze functie is hij nog steeds actief. Tijdens de bouw van de nieuwe accommodatie van de Westfriezen zat de heer Schouten in de bouwcommissie. De heer Schouten is ook degene die het voetbaltoernooi van de Hoornse 6 (tijdens de Hoornse kermis), na een dreigende opheffing, nieuw leven heeft ingeblazen. Daarbij is de heer Schouten vanaf 1976 ook voorzitter van het bestuur dat op Koninginnedag activiteiten organiseert in Zwaag en op het terrein van de Westfriezen.

Verdiensten de heer Slijkerman

De heer Piet Slijkerman is al 36 jaar op allerlei manieren betrokken bij de Westfriezen. De heer Slijkerman is in het jeugdbestuur van de club begonnen. Hij is daarna onderdeel van het seniorenbestuur en coach van het tweede elftal geweest. Reeds vele jaren is hij lid van het hoofdbestuur, waar hij nu al weer 7 jaar de publiciteit voor zijn rekening neemt. Tevens is hij lid van de commissie die zich bezighoudt met 75-jarig jubileum van de club.