VVD wil overnachtingsplaatsen voor campers

ingevoerd op 21-8-2005

De Hoornse raadsfractie van de VVD vraagt B&W om overnachtingsplaatsen voor campers te realiseren voor de start van het nieuwe toeristische seizoen. De partij denkt aan een tiental plaatsen aan de Lage Wal, voorzien van faciliteiten zoals nutsaanslutingen en mogelijkheden om chemische toiletten te legen.

Lees hier het voorstel:

Aan het College van Burgemeester & Wethouders van Hoorn
Nieuwe Steen 1
Hoorn

Hoorn, 19 augustus 2005 

Betreft: Vragen ex Art. 37 RvO m.b.t. overnachten van campers in Hoorn

Geacht College,

Nu wij en andere landen (Italië!) weer volop in de vakantieperiode – weer of geen weer – zijn aangeland zien we weer op parkeerlocaties zoals bijvoorbeeld het Transferium campers van bezoekers aan onze mooie stad staan.

Uiteraard zijn we blij met hun bezoek. Een van de doelstellingen van het nieuwe toeristische beleid, zoals vastgelegd in de Nota Toerisme, is immers de bevordering van het verblijfstoerisme.

Het is daarom dat de VVD-Hoorn er voor wil pleiten hen wat beter te faciliteren. Stappen daartoe dienen wat ons betreft opgenomen te worden in het Toeristisch Actieplan 2006 (de jaarlijkse praktische uitwerking van de  Nota Toerisme). Een tiental plaatsen aan de Lage Wal, voorzien van faciliteiten zoals nutsaanslutingen en mogelijkheden om chemische toiletten te legen, lijkt ons in de leemte te voorzien.

Beheer en innen van staangelden kan wellicht ondergebracht worden bij de Havenmeester of Stadsbeheer, maar die uitwerking laten wij als goede dualisten graag aan u over.
In dit verband leggen we u graag de volgende vragen voor:
1. Bent u met ons van mening dat we blij moeten zijn met het meerdaags bezoek van toeristen uit andere landen, die Hoorn per camper aandoen?
2. Zo ja, bent u dan eveneens met ons van mening dat Hoorn op dit moment feitelijk niet is ingericht op dergelijk bezoek en dat het dus wenselijk is hier verandering in te brengen?
3. Zo ja, kunt u dan als onderdeel van het Toeristisch Actieplan 2006 de inrichting van een camper overnachtingsplaats op het parkeerterrein Lage Wal meenemen?
4. Zo ja, is het dan mogelijk dat het camperterrein vanaf de start van het toeristisch seizoen, d.w.z. vanaf Pasen 2006, operationeel is.

In afwachting van uw reactie,

Met zomerse groeten,

Harry van Lunteren - Raadslid