Politie treedt streng op tijdens ”Lapjesdag”

ingevoerd op 13-8-2005

De traditionele Lappendag in Hoorn moet een gezellig feest worden! Laat de politie weten. Om dat te bereiken zijn een aantal afspraken gemaakt met betrekking tot de handhaving van de openbare orde. Zo zijn regels opgesteld voor het gebruik en het bij zich hebben van alcohol op de openbare weg. De politie zal bij het overtreden van die regels streng optreden.

Maandag 15 augustus 2005 wordt de Lappendag gehouden in de binnenstad van Hoorn. De organisatoren streven er naar om het iedereen naar de zin te maken. Daarom zijn er onder andere afspraken gemaakt over het gebruik van alcohol en de sluitingstijden van horecabedrijven.
De horecabedrijven in de binnenstad zijn maandag tussen 16.00 en 20.00 uur gesloten. Tijdens de openingstijden mag alleen alcohol op de openbare weg worden genuttigd vanuit plastic glazen. Het is verboden zelf alcohol mee te nemen naar het gebied waar het evenement plaats zal vinden. Daarnaast zal extra aandacht zijn voor situaties waar de openbare orde dreigt te worden verstoord.
Met betrekking tot het gebruik en het illegaal voorhanden hebben van alcohol zal de politie streng optreden. Een overtreding betekent onherroepelijk een bekeuring en de inbeslagname van de meegenomen drank.