IJSSELMEERKERMIS OP VALE HEN

ingevoerd op 24-5-2005

Op de Vale Hen is van dinsdag 31 mei tot en met zondag 5 juni van alles te beleven. Dit jaar voor het eerst zal daar de IJsselmeerkermis gehouden worden ter vervanging van de jaarlijkse kermis op de Noorderveemarkt. Jong en oud gaan enkele gezellige dagen beleven met dit oer-Hollandse volksfeest op de Vale Hen. Topper in Hoorn is de razendsnelle CrazyDance. Met de komst van de nog steeds razend populaire Clown Bassie wordt het nog drukker op het kermisterrein. Ook zal er, door de lokale horecaondernemers van “Café CharieS” en “Eetcafé De Paardestal”, een spiegeltent op de Vale Hen geplaatst worden waar iedere avond live gevarieerde muziek gespeeld zal worden.
Iedereen is groot gebracht met de kermis. Hoewel de attracties inmiddels een stuk moderner en sneller zijn geworden is de sfeer er nog altijd hetzelfde gebleven. De geur van oliebollen, vis en gebak hangt boven het terrein. Er wordt gelachen, geschreeuwd en gegild. Daar waar de jeugd zich al zwaaiend en zwierend vermaakt is de kermis voor volwassenen vooral een feest van herkenning, waar ze oude vrienden, klasgenoten en stadsgenoten ontmoeten. Zo zorgt de kermis al vele jaren voor een stuk oer-Hollands volksvermaak.  

Snelheid
Ook Hoorn kan zich weer opmaken voor enkele dagen van dit puur Hollandse vermaak. Op de Vale Hen  worden van 31 mei tot en met 5 juni zo’n 20 zaken opgebouwd. In het oog zal in ieder geval de spectaculaire SuperMouse springen. Voor de oudere jeugd staan verder een autoscooter, CrazyDance en rupsbaan klaar. Voor de kleinere kermisbezoekers staan er nostalgische carrousel en aqua blasta opgesteld. Leuke prijsjes zijn er te verdienen bij het bussen gooien, vuilnisbakkenspel en het eendjes- en lijntrekspel. De behendigheid kan worden getest bij de apollo jackpot, grijpkranen, schietsalon en de pusher. In Van Goghs tekenstudio kun je een zelfportret van jezelf laten maken. De snackverkoop, gebakkraam, ijssalon, suikerspin en popcornverkoop en nougatkraam zorgen voor het stillen van de hongerige magen en lekkere trek.

Programma
Een aantal leuke activiteiten omlijst de IJsselmeerkermis in Hoorn. Zo is woensdag 1 juni uitgeroepen tot €urodag, dat wil zeggen dat alle draaiende attracties voor slechts één euro hun rondjes draaien, als dat geen goedkoop kermisvieren is! De nog steeds razend populaire Clown Bassie bezoekt op vrijdag 3 juni vanaf 19.00 uur de kermis op de Vale Hen, zoals de kinderen van hem gewend zijn zal deze kindervriend zeker niet met lege handen komen! Zaterdag 4 juni om ongeveer 22.00 uur zal er een sensationele en spectaculaire vuurwerk- en lasershow gepresenteerd worden aan de bezoekers van de kermis op de Vale Hen.

Openingstijden:
De IJsselmeerkermis is dagelijks geopend van 13.00 tot 23.00 uur