PvdA doet voorstel voor roken in schouwburg

Tips van raadslid voor snellere drankjes

Er blijft veel kritiek op onze nieuwe schouwburg. Is het niet het dure voorplein, de slechte toegankelijkheid of het gebrek aan fietsenrekken, dan is het wel het feit dat je tijdens pauzes lang op een drankje moet wachten of lang je plas moet ophouden...
En omdat Burgemeester en Wethouders zich nog steeds graag met details bezig houden (op last van een wethouder was het terras van de culuuurtempel aangepast...), meent menig raadslid ook niet op hoofdlijnen te moeten regeren, maar vooral op ”de kleintjes te moeten letten”...

Raadslid Broersma (PvdA Hoorn) komt in een brief aan de Directie van de schouwburg met voorstellen om roken bij deze gemeentelijke instelling weer mogelijk te maken en bezoekers eerder van een drankje te voorzien.

Hoorngids wilt u niets onthouden en daarom leest u hier de hele brief:


Aan de directie van schouwburg en congrescentrum Het Park.
T.a.v. de heer R. Weber
Westerdijk 4
1621 LE Hoorn

Hoorn, 5 mei 2005.

Betreft mogelijke oplossing voor het terugdringen van wachttijden binnen de schouwburg.

Geachte heer Weber,

Zoals bekend zijn er veel klachten over opstoppingen bij de garderobe en in de pauzes bij de bars.
Bij een recent bezoek aan de schouwburg in Zaandam werd ik op aangename wijze geconfronteerd met zeer voor de handliggende oplossingen voor die problemen.
Om de drukte bij de bars in de pauzes van voorstellingen te verkorten doe ik u een paar Zaanse suggesties. Bij het entreekaartje zou u 2,50 euro bovenop de prijs van de voorstelling kunnen doen. Voor deze 2,50 euro krijgen de bezoekers dan een drankje en kunnen zij hun jas bij de garderobe (gratis) afgeven. Dit zal behoorlijk schelen in de wachttijden en dus opstoppingen. In de pauzes kunt u dienbladen klaarzetten met wijn en frisdrank. Het bier is op afroep beschikbaar. Het schept een heel gastvrije sfeer en is voor het bedienend personeel ook veel prettiger. Bovendien is het ook hygiënischer, omdat ze minder met het geld in aanraking komen. Voor de aanvang en na afloop van de voorstellingen kunnen mensen zelf hun drankje bestellen, de drukte is dan namelijk veel minder en meer gespreid. Iedereen heeft meestal wel behoefte aan een drankje in de pauze, maar weet dit te beteugelen vanwege de drukte voor de bars.

Een andere aardige oplossing in de Zaanse schouwburg had betrekking op het rokerprobleem. Men mag daar op de bovenverdieping roken. De sigarettenrook verdwijnt rechtstreeks door de afzuiging in het plafond en de bezoekers op de begane grond hebben er nauwelijks tot geen last van. Bovendien wordt vermeden dat rokers buiten voor de entree gaan staan, wat niet bepaald een aantrekkelijk gezicht is.

Laten wij op deze manier onze mooie schouwburg door deze kleine aanpassingen nog aantrekkelijker maken voor onze bezoekers.

Met vriendelijke groet,
Simon Broersma (raadslid PvdA Hoorn)

Reacties
Reactie: (Daniël)
6-5-2005, 10:18
Zeker wel dat ik een scheet laat als er andere mensen bij zijn,is namelijk niet meer dan een natuurlijke reactie op een teveel aan gassen in je lichaam die zich niet laat tegenhouden.Roken daarentegen is het opzadelen van andere mensen met JOUW verslaving en dient daarom ook op een plaats te gebeuren waar de overlast voor iedereen die niet rookt tot een minimum dient te worden beperkt,maar om mensen nu als een stelletje hanggroepouderen/jongeren voor de entree van dit prestigeobject te laten roken kan natuurlijk ook niet,er zal vast in het gebouw wel een rookhok t te vinden zijn waar je ongestoord van je rokertje kan genieten?Ik zelf ben bijvoorbeeld ook al jaren gezwicht voor het gif dat nicotine heet,maar als ik in een schouwburg ben of ergens anders waar niet gerookt mag worden,kan ik gerust wel een tijdje zonder sigaret.Misschien zouden al deze nicotinejunkies eens moeten proberen hun stempel niet overal op te willen opdrukken..

keep them smokin’


Reactie: (kareltje)
5-5-2005, 20:13
roken hoor je niet te doen als er anderen in de buurt zijn. Je laat toch ook geen scheet als
er anderen in de buurt zijn?!