Opsporing verzocht brengt overval Zwaag

ingevoerd op 16-4-2005

Op maandagavond brengt het Avro TV-programma ‘Opsporing verzocht’ de overval op de bedrijfsleider van supermarkt Deen aan de Dorpsstraat in Zwaag op zaterdag 12 maart 2005. Een herhaling van het programma is te zien op dinsdagmorgen.

Op zaterdagavond 12 maart omstreeks 20.30 uur had de bedrijfsleider van de supermarkt juist het bedrijfspand afgesloten. Het personeel ging naar huis. De bedrijfsleider liep naar zijn auto en stapte in. Nog voor hij kon wegrijden werd hij bedreigd door een man met een vuurwapen. De bedrijfsleider moest de winkel weer openen, het alarm afzetten en het geld uit de kluis afgeven. De kluis kon echter niet worden geopend omdat op de kluis een tijdslot aanwezig was. Ter einde raad gaf de bedrijfsleider het geld uit zijn eigen portemonnee af. Nadat de bedrijfsleider was vastgebonden ging de overvaller er vandoor.

Tijdens de uitzending van ‘Opsporing verzocht’ wordt een reconstructie getoond van de overval. Hierin worden beelden getoond van de beveiligingscamera. Ook komt een medewerkster, die gedeeltelijk getuige is geweest van de overval, aan het woord. De politie hoopt dat naar aanleiding van dit programma eventuele getuigen zich zullen melden. De politie Hoorn is bereikbaar onder tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).