Opgeknapte speelplek kindergemeenteraad geopend

ingevoerd op 14-4-2005

Wethouder Jack van Es opende woensdag de opgeknapte speelplek aan de Volder. Hij deed dit samen met de kindergemeenteraadsfractie van basisschool De Troubadour. De wethouder en de kinderen schilderden als openingshandeling de naam van de speelplaats `Samen spelen, samen delen’ op de tegels aangrenzend aan de speelplek.

De opknapbeurt is uitgevoerd in opdracht van de kindergemeenteraad, die daartoe tijdens de raadsvergadering in november 2005 besloot. Tijdens de kindergemeenteraadsvergadering is het projectvoorstel van basisschool De Troubadour aangenomen. De school pleitte met succes voor het plaatsen van speeltoestellen op een stuk gras van het voetbalveld vlakbij de Volder.

Opknapbeurt
Het college van B en W had beloofd het aangenomen voorstel van De Troubadour zo spoedig mogelijk uit te voeren. Inmiddels is het speelplek voorzien van een klimboog en een wipkip in de vorm van een lieveheersbeestje. De bestaande glijbaan heeft een nieuwe plaats gekregen en de ondergrond is voorzien van houtsnippers. Door deze opknapbeurt kunnen meer kinderen van verschillende leeftijden op deze plek spelen, precies zoals de fractie van De Troubadour voor ogen had met het projectvoorstel.

Kindergemeenteraad
Het project kindergemeenteraad vond afgelopen najaar plaats op 5 basisscholen in de wijk Risdam: De Flierefluiter, Het Kompas, De Pontonnier, De Rank en De Troubadour. Bovenbouwleerlingen van deze scholen kregen een aantal lessen met daarin aandacht voor argumenteren, discussiëren, beslissingen nemen en vergaderen. Zij maakten daarnaast aan de hand van het thema `spelen en vrije tijd’ een voorstel voor een concreet project binnen de wijk Risdam. Hiervoor hadden zij een budget van EUR 4.000,00 ter beschikking.