politieberichten

ingevoerd op 11-4-2005

Bejaarde man gewond na aanrijding
Oosterblokker, zondag 10 april 2005.
Zondagmiddag is een 81-jarige inwoner van Oosterblokker gewond geraakt bij een aanrijding op de Zuidergracht. De man reed met zijn snorfiets over het fietspad van de Zuidergracht toen hij op een gegeven moment de rijbaan overstak. Hierbij had hij niet in de gaten dat daar een motor reed, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Opmeer. Bij de aanrijding die daarop volgde raakte de bejaarde man gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen. De motorrijdster raakte licht gewond.

Man aangehouden na huiselijk geweld
Hoorn, zondag 10 april 2005.
Zondagavond is een 27-jarige man uit Hoorn in zijn woning aangehouden. Kort daarvoor had hij zijn echtgenote mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer verdedigde zich waarbij de dader gewond raakte aan zijn gezicht. De vrouw wist te ontkomen en de politie te bellen. Deze hielden de man aan. Nadat hij aan zijn verwondingen was geholpen is de man voor verder onderzoek ingesloten.

Jongens beroofd
Hoorn, maandag 11 april 2005.
Maandagmorgen omstreeks 08.00 uur werden drie Duitse jongens door een tot nu toe onbekende jongen op een fiets overvallen. De drie jongens, 14 jaar oud, waren op zoek naar een bakker en vroegen aan de voorbij fietsende verdachte of hij een winkel wist. Hij zei hun bij een winkel te brengen. Toen zij echter in de Nieuwsteeg kwamen eiste de dader geld. Hij sloeg daarbij twee jongens in het gezicht. Eén slachtoffer kwam ten val en werd door de verdachte geschopt en geslagen. Hij wist de portemonnee van één van de jongens af te pakken en verdween vervolgens. De verdachte is tussen 15 en 16 jaar oud en had een Turks/Marokkaans uiterlijk. Hij was gekleed zwarte joggingbroek en een witte pullover met capuchon en buidelzak. Het verplaatste zich op een oude witte damesfiets.