Scoutinggroep Martin Luther King viert haar 30-jarig bestaan.

ingevoerd op 23-3-2005

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat scoutinggroep Martin Luther King werd opgericht. Om dit te vieren houdt de Martin Luther King groep op zaterdag 25 juni a.s. een reünie rondom haar gebouw aan de Gording. Iedereen van 16 jaar en ouder die vroeger lid geweest is van de Martin Luther King groep is hiervoor uitgenodigd. Opgeven kan via de website (op www.martin-luther-king.nl) of door het sturen van naam, adres en telefoonnummer/e-mail naar onderstaand postadres.
 
 De groep vindt haar oorsprong in augustus 1975 toen er een fusie plaats vond tussen verschillende jongens en meisjes groepen in Hoorn, waaronder de Fransiscus van Xavirusgroep en de Raphaëltroep.
Tijdens het bestaan van de groep hebben wij al op verschillende locaties in Hoorn ons clubgebouw gehad. Kort na de fusie was er een ruimte bij de katholieke kerk in de Gelderse Steeg. Helaas moest de groep daar al snel vertrekken. Achtereenvolgens heeft de groep
gedraaid op verschillende locaties waaronder het oude Zusterhuis, achter de Westerdijk in ”De Kubus” en ook nog heel even in ”De Vlam” naast de ijsbaan. Uiteindelijk kreeg de groep vaste verblijfsruimte in het gebouw ”De Pelmolen” aan het Pelmolenpad.
In juni 1986 werd de eerste steen gelegd in het Mandelapark waar ook heden ten dage ons clubgebouw nog steeds staat.
De groep bestaat uit een 100-tal leden plus circa 25 kaderleden. Iedere week vinden er opkomsten plaats voor alle kinderen. Dit begint bij de jongste groep, de Bevers (5-7 jaar) en loopt door tot de Stam. Onze groep kent, naast de twee reeds genoemde, nog de volgende speltakken; Kabouters, Esta’s, Welpen, Gidsen en Verkenners. 
Naast de opkomsten vinden er ook regelmatig weekenden plaats en gaan we 1 maal per jaar op kamp. Ook nemen de speltakken deel aan de activiteiten van de regio zoals de Bever-Doe-Dag en de Regionale Scoutingwedstrijden. Hoogtepunt is ieder jaar ook weer het overvliegen in september, waarbij de kinderen die te oud zijn voor een speltak “overvliegen” naar een oudere groep. U ziet het, na 30 jaar is de Martin Luther King groep nog springlevend! En om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, willen wij dit met alle oud-leden vieren.
Het bezoekadres van de groep is
Scoutinggroep Martin Luther King
Mandelapark 1
1628 JH Hoorn 
Het postadres van de groep is
Stichting Martin Luther Kinggroep
Postbus 3093
1620 GB Hoorn