’Holland Flower Festival’ van start

ingevoerd op 16-2-2005

Het ‘Holland Flowers Festival’ opende dinsdag zijn 72e bolbloemententoonstelling in de hallen van The Greenery in Zwaagdijk-Oost. De tentoonstelling, die ondertussen tot 8000 vierkante meter is uitgegroeid, zal tot en met zondag 20 februari duren. De bloementuin van Holland Flowers Festival staat dit jaar geheel in het teken van twee avontuurlijke thema’s: ’Say no to routine’ en ’There’s more to explore’. Fascinatie voor de natuur en nonchalante combinaties tussen materiaal en bloem zijn daarbij de uitgangspunten.
     
 
 
  De tentoonstelling is geopend van 10.00 uur t/m 22.00 uur met uitzondering van dinsdag, zaterdag en zondag, dan sluit de tentoonstelling om 18.00 uur. Omdat het festival in de voorjaarsvakantie valt, zijn er dagelijks tussen 10.00 uur t/m 18.00 uur kinderactiviteiten georganiseerd.
Net zoals voorgaande jaren is er weer een ‘Ontdek-en-Doe’ beurs georganiseerd met verschillende stands die producten, demonstraties en workshops aanbieden. Speciaal voor de vakmensen wordt er ook nog de traditionele Agribeurs georganiseerd door Proeftuin Zwaagdijk van woensdag t/m vrijdag. Ruim vijftig deelnemers presenteren hier de nieuwste producten, technieken en diensten.
Verder is er een restaurant op de tentoonstelling te vinden waar op vrijdagavond de band ‘Westfries Plat’ zal optreden. De tentoonstelling is met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Vanaf NS Station Hoogkarspel rijdt er een pendeldienst tot aan de deur van het festival.