Foutparkeerders bij Westfries Gasthuis aangepakt

ingevoerd op 4-2-2005

Vanaf maandag 14 februari maakt het voorterrein bij de hoofdingang van het Westfries Gasthuis onderdeel uit van de dagelijkse controlerondes van de parkeercontroleurs van het Bureau Stadstoezicht. Via affiches en andere vormen van berichtgeving worden bezoekers, patiënten en medewerkers van het ziekenhuis erop geattendeerd dat foutparkeerders vanaf 14 februari op een bekeuring kunnen rekenen.
Foutparkeren op het voorterrein, met name op plaatsen die voor gehandicapten zijn bestemd, heeft de laatste maanden voor veel overlast gezorgd. Het Westfries Gasthuis heeft daarom besloten een strenger handhavingsbeleid in te voeren.
Het college van burgmeester en wethouders heeft zich bereid verklaard parkeercontroleurs van Stadstoezicht in te zetten om het probleem op te lossen. Zij zijn vanaf 14 februari dagelijks op wisselende tijden op het terrein van het ziekenhuis aanwezig om foutparkeerders te bekeuren.

Reacties
Reactie: (klacht)
10-2-2005, 10:58
Ja de gemeente Hoorn fouilleert liever preventief dan de overtredingen die asociale hondenbezitters daadwerkelijk dagelijks massaal begaan aan te pakken. Hondenbezitters zijn inderdaad gewend om de regels te overtreden en zullen derhalve massaal in opstand komen als er ECHT opgetreden zou worden door de gemeente. Misschien is het de hondenbezitters -agrressie waar de gemeente liever voor terug deinst? Ik riep laatst naar een hondenbezitter:(hond rende agressief in mijn richting) "wil je je hond even terugroepen? Je bent niet alleen op de wereld!" Hierop kreeg ik toch een grote muil! (die ik hier maar niet zal herhalen) Mijn moeder zei er een keer wat van dat een hond tegen haar aansprong en haar kleding bevuilde. De hondenbezitster liep toen dreigend met haar hondenketting op haar af en riep dat het niet waar was en dat zij haar bek moest houden! Mijn vader is een keer van zijn fiets gevallen door een loslopende hond die ineens voor zijn wielen sprong. Geen eigenaar in de buurt, beenwond, broek kapot, fiets beschadigd. En de gemeente, en de politie? Die doen niets.
Je hoort vaak: hondenbezitters gaan op hun hond lijken, niet alleen fysiek maar ik denk vooral ook mentaal: Dom, angstig en agressief. Aanpakken de hondenbezittersterreur, om over alle hondenpoep maar te zwijgen! (enkele uitzonderingen daargelaten, maar dat zijn er volgens mij niet veel!)

Reactie: (Klaas)
6-2-2005, 18:41
Is nodig, maar wanneer gaan de foutparkeerders van hondenpoep nl. de hondenbezitters eens (ècht) aangepakt worden? De dagelijkse massale overtredingen van hondenbezitters worden altijd maar gedoogd en als er veel klachten binnen komen (en dat komen er stond in de krant) dan stuurt de gemeente tijdelijk maarliefst 2 (2!) reinigingspolities op pad in HEEL Hoorn. Zij rijden dan ongeveer 1 minuut in meerdere buurten in de meest opvallende knalgele auto (op tijdstippen dat de meeste honden al zijn uitgelaten) om slechts waarschuwingen uit te delen
Dit lijkt mij een evidente schijnactie van de gemeente Hoorn. Vrijwel alle wetsovertredingen worden continu bekeurd want één maandje waarschuwen (en bekeuren) door een handje vol stadswachten dat je bijv. niet door het rode licht mag rijden zou zeker niet helpen, sterker nog, zelf bij continue ’boete risico’ door polítie, rijdt men nog dagelijks door rood.
Denkt de gemeente nu dat rokers en niet rokers allen tevreden zijn binnen één kamer? Gefeliciteerd met deze "brillante" schijnactie! Natuurlijk is het zo dat de meeste hondenbezitters gewend zijn om de regels te negeren en hun eigen regels toe te passen, en zeer agresief zullen reageren, maar de honden(bezitters)terreur moet nu maar eens echt over zijn!! De gemeente zou er voor iedereen moeten zijn, ook voor de mensen die niet van honden houden! (die kunnen in geen enkel park wandelen in Hoorn zonder bedreigd aangerand of zelfs gebeten te worden door honden. ) ALS U OOK ZO SCHOONGENOEG HEEFT VAN LOSLOPENDE HONDEN OVERAL (OOK WAAR HET NIET ZOU MOGEN) EN VAN OVERAL HONDENPOEP STUUR DAN NU EEN KLACHTBRIEF NAAR BURGEMEESTER EN WETHOUDERS!! ALS ER NU EENS NOG VEEL MEER MENSEN GAAN KLAGEN TEGERLIJKERTIJD, WIE WEET GAAT DE GEMEENTE DAN ’S OVER VANSCHIJNACTIES NAAR ECHT OPTREDEN! (?)