Politieberichten

ingevoerd op 20-1-2005

Man aangehouden na mishandeling

Een 21-jarige man uit Hoorn is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van een 28-jarige man uit Hoorn. Het slachtoffer had zijn auto geparkeerd in de Waterman en kreeg een woordenwisseling met de verdachte. Hij werd in zijn gezicht geslagen, viel op de grond en werd geschopt. De verdachte kon als snel worden aangehouden. Vanwege de ernst van het feit is de man in verzekering gesteld. Het slachtoffer is met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gegaan.

Verkeerscontrole

Op de Liornestraat is woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden waarbij 25 bestuurders zijn bekeurd. Een persoon kreeg een bon omdat hij door rood reed, drie mensen wegen niet-handsfree bellen in de auto en 21 personen omdat zij geen autogordel droegen.

Drie jongens bekennen brand

De drie jongens die woensdag in de Dorpsstraat zijn aangehouden op verdenking van brandstichting, hebben dit ook bekend. Het is vermoedelijk een kwajongensstreek geweest.
Woensdagmiddag omstreeks 15.45 uur is een brand uitgebroken bij een caravanstalling aan de Bangert in Zwaag. Daarbij zijn ongeveer 400 caravans verwoest en de stalling is helemaal afgebrand.
De drie verdachten, een 14-jarige jongen uit Zwaag, een 13-jarige jongen uit Hoorn en een 13-jarige jongen uit Zwaag, worden vrijdag voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Opnieuw politieagent buiten functie gesteld

De korpschef van de politie Noord-Holland Noord heeft een 39-jarige medewerker, die werkzaam was in het district Noordkop, buiten functie gesteld. Omdat er sprake is geweest van ernstig plichtsverzuim is de man met onmiddellijke ingang geschorst. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld wegens verdenking van het onwettig afhandig maken van geld.

Man aangehouden na negeren stopteken bij brand

Een 25-jarige man uit Blokker is woensdag om 17.30 uur aangehouden op de Bangert. Tijdens de brand in de caravanstalling werden wegen hieromheen door de politie afgezet om de brandweer en politie veilig hun werk te kunnen laten doen. De man was het er niet mee eens dat hij niet met zijn auto naar zijn woning mocht rijden en reed hard door. Daarmee bracht hij zowel de dienstdoende agent als al het publiek dat naar de brand keek in gevaar. De man is niet veel later aangehouden op de Bangert en hem wacht een proces-verbaal.