Politieberichten

ingevoerd op 29-11-2004

Verkeerscontroles
Hoorn, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmiddag werden verkeerscontroles gehouden op het Keern en de Zwaagmergouw in Hoorn. Hierbij werden 39 bekeuringen utgeschreven wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel of valhelm en voor het rijden met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 in plaats van de toegestane 50 km per uur.
Enkhuizen, zondag 28 november 2004
Op zondagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op het Westeinde in Enkhuizen. Van de 73 gecontroleerde (brom)fietsen bleken er 6 niet te beschikken over werkende verlichting. De bestuurders kregen een bekeuring.

Alcohol en bedreiging
Hoorn, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur zag de politie een 42-jarige man uit Zwaag rijden op een bromfiets over het Keern in Hoorn. De man had zijn helm niet goed vast zitten en de politie wilde hem een stopteken geven. Toen de man zijn bromfiets aan de kant had gezet, werd de politieman bedreigd. De bromfietser haalde namelijk een patroon (kogel) uit zijn broekzak en hield deze vlak voor het gezicht van de politieman. De bromfietser werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek hij nog enkele patronen bij zich te hebben. Ook bleek de man alcohol te hebben gebruikt. De ademanalyse wees uit dat hij 785 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is drieëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hiervoor werd zijn rijbewijs ingevorderd. In een onderzoek in de woning van de verdachte werd nog meer scherpe munitie en een kruisboog aangetroffen. De verdachte werd inverzekering gesteld.

Inbraak woning
Zwaag, vrijdag 26 november 2004
Op vrijdagavond werd tussen 18.00 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Paardeweide te Zwaag. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam te forceren. Uit de woning werd geld gestolen.



Weigering blaas- en bloedproef
Hoorn, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmorgen werd een 23-jarige man uit Zwaag in een personenauto gecontroleerd op de Grote Oost in Hoorn. De man bleek alcohol te hebben gebruik en werd voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde hij om goed mee te werken aan een ademanalyse. Ook weigerde hij ter vervanging van de ademanalyse mee te werken aan een bloedproef. De man krijgt hiervoor een proces-verbaal. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak in woning
Hoorn, zaterdag 27 november 2004
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.25 uur schrok de bewoonster van een pand aan het Oosterplatsoen in Hoorn wakker van glasgerinkel. Dit bleek afkomstig te zijn van een tegel die door het achterraam van haar woonkamer was gegooid. Een laptop, die op een tafeltje bij het achterraam had gestaan, bleek te zijn verdwenen.