Architectuurcentrum kijkt naar regio

ingevoerd op 14-11-2004

Het architectuurcentrum Hoorn houdt zich dit jaar bezig met stadsvisie, die binnenkort geformuleerd gaat worden door de gemeente Hoorn. Na het maken van een karakterschets van Hoorn door de bewoners en het aandragen van ideeën voor het Hoorns waterfront sluiten wij dit jaar af door te kijken naar de regio rond Hoorn.
17 november gaat de nieuwe expositie van start ‘ De regio rond Hoorn’.

Uitgangspunt voor de nieuwe tentoonstelling is een breed publiek te informeren over de gemeenten rondom Hoorn. De plannen van de gemeenten rond Hoorn op een rijtje. Deze laten recente ontwikkelingen zien op het gebied van stedenbouw en architectuur. Nieuwe ontwikkelingen maar bijvoorbeeld ook recent opgeleverde projecten waar de gemeenten trots op zijn. Verder zal de tentoonstelling de groei van de regio laten zien in de afgelopen 50 jaar.

De tentoonstelling zal op woensdagavond 17 november a.s. worden geopend. De avond zal beginnen met een inleiding van dhr. A. Lucas, regiocoördinator van de provincie Westfriesland. Hierna start er een snelle workshop met als centrale vraag:
Wat doet Hoorn wat de regio niet wil?
Er zullen verschillende thema’s behandeld worden zoals bedrijvigheid, scholen, infrastructuur, nieuwbouw, landbouw en voorzieningenniveau.
Laat uw ideeën over deze onderwerpen zien en kom naar de workshop!
De resultaten van deze snelle workshop zullen besproken en opgenomen worden in de eindpublicatie over de stadsvisie van het architectuurcentrum en worden aangeboden aan de gemeente.


waar? Het architectuurcentrum Hoorn in de salon van de Centrale bibliotheek.
wanneer? woensdag 17 november 2004 om 20.00 uur
info? coördinator Liesbeth van Apeldoorn 0229-219441
info@archicentrumhoorn.nl